Időpont: 2015. szeptember 12 – 19.

Többek véleménye szerint ez az egyik legszebb repülőhely Európában. A sajátos formájú sziklák, hatalmas völgyek,a kristálytiszta levegő sok túrázót, sziklamászót és siklóernyőst csábítanak ide évről-évre.
Nem ritka a 4000 méteres felhőalap, ami csodálatos távrepülésekre ad lehetőséget. A hatalmas starthely 2400 méteren közvetlenül a felvonó mellett helyezkedik el. Az itt üzemelő étterem teraszán a repülés előtti cappuccino és szakértés szinte már tradíció. A völgyben a leszálló szintén a felvonó mellett található, így szinte a leszállóból, közvetlen a starthelyre érkezünk.
A kevésbé gyakorlott pilóták számára a repüléseket a kora délelőtti és a késő délutáni órákban javasoljuk, de van, hogy napközben kellemes, 1-2m/s-os termikek vannak, és a kevésbé tapasztaltak is bátran repülhetnek. Ez mindig az aktuális időjárás függvénye.
A túra során mindenki egyéni tudásszintjéhez mérten, kapja meg a a biztonságos repüléshez szükséges oktatást és információkat.
A Dolomitokban gyönyörű távokat lehet repülni, de ehhez ismerni kell a hely sajátosságait. Lesz szervezett, csoportos távrepülés, ahol 35, 50 és 100 km-es háromszöget fogunk repülni, (az utóbbihoz legalább a 3500-as felhőalap szükséges). A 100km-es távrepülésen való részvétel feltétele, legalább 100 repült óra és távrepülési gyakorlat.
 Egyéb tudnivalók:
  • Szállás: 8 nap / 7 éj Alba di Canazei-ben 2-3 szobás, 5-7 fős jól felszerelt apartmanokban önellátással.
  • Utazás: egyénileg, vagy kisbuszban (Kb. 800 km.)
  • Kiszállítás: korlátozott számban kisbuszban, akinek kell, mihamarabb jelezze!
  • Részvételi díj: 130 Euró
  • Felvonó bérlet: 6 napos, kb. 60 EUR (korlátlan használat, a helyszínen fizetendő)
  • Egyéb programlehetőségek: kirándulás, via ferrata, élményfürdő, pizza, grappa, póker 🙂

Kisbuszban való utazás útiköltsége 21.000 Ft. (kb.: 70 Euró), ami tartalmazza az oda-vissza utat, az autópálya matricákat, a kinti utazásokat (felvonó, étterem, bolt, stb.).

TANDEMVIZSGA LEHETŐSÉG!
A felszállót és a leszállót közvetlenül összekötő felvonó miatt, a hely kiválóan alkalmas a tandempilóta képzésre.

Ha valaki szeretne via ferrátázni, jelezze, korlátozott számban tudunk felszerelést biztosítani!

Bővebb infó:
info@sirius-se.hu
Tel: 06-30-911-8275

Online jelentkezés a túrára