Túra időpontja: 2020. július 18 – július 25. (szombattól – szombatig)

Krushevo városka 1150 méteren fekszik, és sajátos hangulata van. Az élet a főtér környékére koncentrálódik, ahol rengeteg kis kávézó várja a vendégeket. Mediterrán ország lévén az élet későn indul, de egész éjszakába nyúlóan tart. A vendéglátás igazán jó. Eredeti ízek, házias ételek, és igen kedvező árak várják az ide látogatókat.

Ez egy valódi siklóernyős paradicsom. Több irányra van starthely, de leginkább a keletiest szokták használni. Innen startolva, a Nap mozgását követve, körbe lehet repülni az egész fennsíkot, ami egy közel 100 km-es repülést jelent! A hely kiváló lehetőséget kínál egy fantasztikus távrepüléshez. A hatalmas platót hegyek ölelik körbe, így senkinek nem kell attól félni, hogy valami ismeretlen, szűk völgy, vagy erdő fölé kerül, ahol nincs leszálló. Ha esetleg elfogy az emelés, egyszerűen csak ki kell siklani a síkság fölé, és bárhol leszállni. Itt 60-80 kilométert megrepülni még a kevésbé gyakorlott pilótáknak is igazán egyszerű, mert csak a hegygerinceket kell követni.

Természetesen, aki kihívásokra vágyik, az egyéb irányokba is el tud indulni,de aki inkább a nyugis repülést szereti, az átrepülheti a fennsíkot keresztbe, oda-vissza, ami kb. egy 50 km-es hurok.

A starthely hatalmas, a leszálló, pedig szinte végtelen.
Ideális hely a termikelésre, és a távrepülésre.

Kedvcsinálóként nézd meg ezt a filmet.

A túra ára: 170 Euró (kísérő: 150 Euró)

Az ár tartalmazza:

  • szállást apartmanban
  • bőséges reggelit
  • felszállítást a starthelyre
  • szervezést
  • 1 db gumicukrot

Egyénileg fizetendő:

  • utazás (kb. 950 km)
  • vacsora (kb. 5-6 Euró mindenestül az italt is beleértve)

Kisbuszban korlátozott számban tudunk helyet biztosítani. Az útiköltség kb. 85 Euró.

Lehetőség van nagyon kedvező áron oda-vissza repülővel is jönni, így megspórolhatod a 10-12 órás utazást és a határokon való várakozást. Ez esetben az ernyődet kivisszük és hazahozzuk busszal, illetőleg felveszünk Szkopjéban a repülőtéren, hazafelé pedig ki is viszünk. A gép 1 óra 10 perc alatt kint van, nem kell a csomaggal sem bajlódnod, nem beszélve, hogy hazafele már délelőtt itthon vagy, amíg mi a cuccokkal majd valamikor késő este érkezünk csak meg.

A zsák ki-és hazaszállítása + Szkopje – Krushevo – Szkopje transzfer ára 100 Euró/fő (kb. 32.500 Ft).

Ha kiszámolod, akkor tizen-párezer Forinttal több csak az útiköltséged, ha repülővel mész, cserébe viszont sokkal kényelmesebb, és rengeteg időt is spórolsz.

Ha valaki repülővel megy, és maga viszi ki a csomagját, akkor a transzfert is magának kell megoldania, mert a buszban annyi hely lesz csak, ahány zsákot viszünk, így további csomagokat-embereket nem tudunk felvenni, mert nem férnek be azok, akiknek a csomagját visszük. Továbbá saját transzfer esetében, a helyben való utazásokat is egyénileg kell megoldani, mivel a buszokban pont annyi hely lesz, ahány embernek a csomagját kivittük és természetesen azok fognak beülni a buszokba, ha esetleg elmegyünk egy távolabbi starthelyre. Ez a felszállításokra nem vonatkozik, ott mindenkinek lesz helye, aki a túrára befizetett.

Az apartmanok jól felszereltek, lehet főzni, de a helyi vendéglők árai is nagyon kedvezőek (egy pizza kb. 1000 Ft, illetve egy főétel+sör kb. 1800-2000 Ft).

Jelentkezés és bővebb infó:
info@sirius-se.hu
Tel: 06-30-911-8275

Online jelentkezés a túrára