Túra helyszíne: Chile, Iquique

Túra időpontja: 2016. január 29. – február 11. (repjegy miatt pár napot ide-oda tolódhat)

Amikor Iqueque-ben (ejtsd: ikike) jártunk, és leültünk megbeszélni a siklóernyőzéssel kapcsolatos tudnivalókat, felmerült a kérdés, hogy az elkövetkező napokra milyen az előrejelzés, illetőleg mennyit is lehet itt repülni egy évben. Philip erre a kérdésünkre nem válaszolt, hanem elővett a cetlit, ráírta, hogy 365 és átnyújtotta nekünk..

Szóval a hely, ahol minden nap ugyan az az idő. Süt a Nap, majd délelőtt 10-kor megjön a szél az óceán felöl, és fúj este hatig plusz napközben dolgoznak a termikek is.

A szél élénk, de lamináris, ezért ennek megfelelően stabil és kiszámítható repülésekre lehet számítani.

A starthely hatalmas, a leszálló szintén. Előtted a Csendes-óceán, mögötted az Atacama-sivatag. A kifújt szélben, a part mentén, akár 200 km-es hurokrepülésre is van lehetőség. Egyetlen fő út fut végig a végeláthatatlan óceánparti dűnék alatt, így ha elég, akkor csak leszállsz és felszállsz. Pontosítva leszállsz az út mellé, és felszállsz az első buszra, ami behoz Iquiquebe.

A hely kitűnő lehetőséget kínál a talajérintős ernyős játékokra, visszaszállásra, stb. Tulajdonképpen egy 500 m szintkülönbséggel bíró homokdűnén repülünk majd.

Mint, ahogy a képek is tükrözik a fára-szállás kizárt, ellenben napernyőre szálltak már rá. Chilében ilyenkor nyár van, és egy repülés utáni fürdőzés az óceánban az méltó lezárása lehet a napnak.

Opció: amennyiben a társaságnak van kedve, akkor szervezhetünk egy perui kiruccanást a közeli Arequipaba, ahol 5-6000 méteres hósipkás vulkánok között repkedhetünk.

A túra ára kb. 1770 Euró, ami az alábbiakat tartalmazza:

  • repjegyet+illetéket oda-vissza
  • a reptéri transfert Santiagoban
  • utazást Santiagoból Iquiquebe és vissza (repülővel)
  • Szállást a túra idejére 2-3 ágyas szobákban
  • felszállítást minden napra
  • túraszervezést
  • egy gombóc fagyit Santiago de Chileben

Ha bármi kérdésed lenne keress a megadott elérhetőségek egyikén:

email: info@sirius-se.hu

Tel: 06-30-911-8275

Üdv: Kubicsek Attila