A túra időpontja: 2023. július 01-08. (szombattól – szombatig)

Kruševo városka 1150 méteren fekszik, és sajátos hangulata van. Az élet a főtér környékére koncentrálódik, ahol rengeteg kis kávézó várja a vendégeket. Mediterrán ország lévén az élet későn indul, de egész éjszakába nyúlóan tart. A vendéglátás igazán jó. Eredeti ízek, házias ételek, és igen kedvező árak várják az ide látogatókat.

Ez egy valódi siklóernyős paradicsom. Több irányra van starthely, de leginkább a keletiest szokták használni. Innen startolva, a Nap mozgását követve, körbe lehet repülni az egész fennsíkot, ami egy közel 100 km-es repülést jelent! A hely kiváló lehetőséget kínál egy fantasztikus távrepüléshez. A hatalmas platót hegyek ölelik körbe, így senkinek nem kell attól félni, hogy valami ismeretlen, szűk völgy, vagy erdő fölé kerül, ahol nincs leszálló. Ha esetleg elfogy az emelés, egyszerűen csak ki kell siklani a síkság fölé, és bárhol leszállni. Itt 60-80 kilométert megrepülni még a kevésbé gyakorlott pilótáknak is igazán egyszerű, mert csak a hegygerinceket kell követni.

Természetesen, aki kihívásokra vágyik, az egyéb irányokba is el tud indulni,de aki inkább a nyugis repülést szereti, az átrepülheti a fennsíkot keresztbe, oda-vissza, ami kb. egy 50 km-es hurok.

A starthely hatalmas, a leszálló, pedig szinte végtelen.
Ideális hely a termikelésre, és a távrepülésre.

Repülés előtt, után, vagy helyett pedig egy 10-15 perces sétával fel lehet menni a város feletti tóhoz fürdeni. Aki luxus-strandokon szocializálódott, annak kiváló lehetőség a komfortzónája tágítására a tóparton legelésző öszvérek kellemesen hűs vízből való szemlélése.

Kedvcsinálóként nézd meg ezt a filmet.

Vagy ezt. 🙂

A túra ára: 190 Euró (kísérő: 170 Euró)

Az ár tartalmazza:

  • szállást apartmanban
  • bőséges reggelit
  • felszállítást a starthelyre
  • távrepülés oktatást
  • vezetett-csoportos távrepülési feladatokat
  • szervezést
  • 1 db gumicukrot (csak a kollagén miatt)

Egyénileg fizetendő:

  • utazás (kb. 950 km)
  • vacsora (kb. 5-7 Euró mindenestül az italt is beleértve)

Kisbuszban korlátozott számban tudunk helyet biztosítani. Az útiköltség: 90 Euró.

Az apartmanok jól felszereltek, lehet főzni, de a helyi vendéglők árai is nagyon kedvezőek (egy pizza kb. 1200-1500 Ft, illetve egy főétel+sör kb. 2000-2500 Ft).

Online jelentkezés a túrára