Repülés és kalandozás Indiában!

A túra időpontja: 2024. november első fele (pontos dátum repjegy függvényében, de kb. november 01 – 12. lesz)

Egy régi kedves ismerősömtől kaptam egy könyvet, aminek az a címe, hogy „Szerelmem, India”. Azt hiszem, így hazatérve Indiából, most már jobban értem a címválasztást és, hogy a szerzőre milyen hatást is gyakorolt ez az ország.

A sok-sok nepáli utam után, nem mondanám, hogy India meglepett, de azért van, amiben mégis. Leginkább a repülési lehetőségeiben. Nem véletlenül rendezik itt a PWC egyik versenyét is. A hegyek elképesztőek. Persze itt nem látni közvetlenül az égig érő 8000-es csúcsokat, mint Nepálban, de az 5-6000-esek látványa is lenyűgöző. ..hát még mellettük repülni!

Bir-Billing régi múltra tekint vissza a siklóernyőzést illetően és maga a kisvárosba érkező turisták nagy része is inkább siklóernyős pilóta. Az ide látogatók közül, akad azért néhány külföldi zarándok is, mert nagyon sok buddhista templom és kolostor is van a környéken. Aki szereti az indiai konyhát és az eredeti ízeket, az szintén jó címre érkezik, ha Birbe látogat. A masala teájuk Isteni!

Ki is repüljön itt? Gyakorlatilag mindenki. Kezdőbbeknek, persze nem ajánlom a napközbeni aktív időszakot, de a délelőtti és késő délutáni repülések is fantasztikus élményt nyújtanak. A leszálló nagy és sok alternatív lehetőség is van, ha valaki elszámolja magát.

Távrepülő és termikelő pilótáknak a hely maga a „paradicsom”. Aki már tud termikelni és kevesebb izgalomra vágyik, az a gerinc előtt maradva, tud repülni akár 150-200 km-es hurkot is. Aki eléggé felkészültnek érzi magát és túl van az első gerinc előtti bemelegítő távrepülésen, az bevetheti magát a Himalája belső csúcsai közé, ahol akár 5000 méterre is ki lehet emelkedni. Ez a repülés olyan tájak felett történik, ahol nincs emberi település, csak az érintetlen vadon, hegyek és völgyek egymásba fonódó végtelen világa.

Természetesen ehhez alapos felkészülés szükséges, ami nem csak a repülési tudást érinti, hanem bizonyos speciális felszerelések is helyet kell kapjanak a beülőben.

A hely egy igazi csemege azoknak, akik szeretnének a Himalájában repülni. Lehet tanulni termikelni, távrepülni, részt venni csoportos távrepülésben. Aki kellően felkészült és ezt a repülési tudása is tükrözi, az becsatlakozhat abba a távrepülő csoportba, ami a belső Himalája csúcsait célozza meg.

Természetesen a sok repülési élményt szokásosan kiegészítjük egyéb programokkal is, mint például fürdőzés egy természetes hegyi hőforrásban (nagyon forró), látogatás Dharamsalában a Dalai Láma otthonában (buddhista kolostorok, tibet múzeum), városnézés, piacozás Új-Delhiben és egy napos kirándulás Agrába, a Taj Mahalhoz és a Vörös Erődhöz.

Ezek a fakultatív programok rugalmasan szerveződnek és ezeken kívül, természetesen még sok egyéb izgalmas kalandra is van lehetőség.

A túra költsége: 1850 Euró

Tartalmazza:

 • Budapest – Delhi – Budapest repülőjegyet, illetéket
 • Delhi – Dharamshala – Delhi repülőjegyet, illetéket
 • Dharamshala – Bir – Dharamhsala belföldi utazást privát mikrobusszal
 • reptéri transfereket Delhiben, Dharamshalában
 • szállást Birben, Dharamshalaban, Delhiben
 • reggelit (kivétel Delhi)
 • felszállítást a starthelyre
 • repülési engedély költségét, ügyintézését
 • túravezetést, oktatást

Nem tartalmazza:

 • egyéb étkezések árát
 • fakultatív programok költségét
 • indiai vízumot (25 Usd)

Bővebb infó: info@sirius-se.hu, vagy 06-30-911-8275

Online jelentkezés a túrára