Fontos tudnivalók


Normál (hegyi) siklóernyőzés:

Évszak:

Jelenleg nem szervezünk.

ugrás a lap tetejére


Motoros siklóernyőzés:

Jelenleg nem szervezünk.

ugrás a lap tetejére


Gyrocopteres repülés:

Évszak: a repüléseket az időjárás alakulásának függvényében, általában március végétől október végéig tartjuk.

Ki repülhet:

 • a repülésben 30-110 kg közötti súlyú utasok vehetnek részt (nagyobb súlyú utas esetén van, hogy a gép fizikai paraméterei nem teszik lehetővé a repülést. Pl alacsony, nagy súlyú utas nem fér be az ülésbe, és az öveket sem nem tudjuk becsatolni rajta)
 • 14 év alatt szülői hozzájárulás szükséges
 • a repülésen mindenki saját felelősségére vesz részt, az alkalmas egészségi állapot szintén mindenkinek egyéni felelőssége
 • bármely a repülés biztonságát veszélyeztető tényező esetén (alkoholos állapot, drog, vagy gyógyszer hatása, stb.) a pilóta a repülést megtagadhatja

Helyszín: a repülési helyszín Rétság, bizonyos esetekben Gödöllő. Emailben térképet és leírást küldünk.

Mikor, melyik napon: a gyrocopteres repülésekre a csapadékos idő és a viharos szél nem alkalmas.

Van, hogy sajnos a helyszínen, rövid idő leforgása alatt alakulnak ki olyan meteorológiai körülmények, amik a repülés biztonságát veszélyeztethetik, és a repülést nem tudjuk teljesíteni. Természetesen ebben az esetben a repülésre új időpontot egyeztetünk, vagy amennyiben van rá esély és lehetséges, ki kell várni míg az időjárás ismét alkalmas lesz a biztonságos felszállásra.

Melyik napszakban repülünk:  ha az időjárás megfelelő, gyakorlatilag bármelyik napszak alkalmas repülésre. Kora délelőttől, egészen a késő délutáni órákig.

ELŐFORDUL, HOGY AZ ELŐRE, EGY ADOTT NAPRA MEGBESZÉLT REPÜLÉST SAJNOS NEM TUDJUK TELJESÍTENI, AZ IDŐJÁRÁSI KÖRÜLMÉNYEK MIATT! AZ, HOGY AZ AKTUÁLIS NAPON TUDUNK E REPÜLNI, AZ LEGKORÁBBAN 48 ÓRÁVAL ELŐTTE DERÜL KI, A METEOROLÓGIAI PROGNÓZIS ALAPJÁN.

Egy időjárás-figyelő oldal, amit leggyakrabban használunk: www.windguru.cz

Repülési idő: rotorindítástól, a rotor leállásáig értendő

Hogyan kell jelentkezni a repülésre: az esetleges hosszabb várakozás elkerülése végett, lehetőleg minél előbb vegye fel velünk a kapcsolatot és jelezze, hogy szeretne repülni. A legjobb emailben a következő címre: siriusrepuloklub@gmail.com (mindenképpen kérjen olvasási visszaigazolást). Ezt követően keresni fogjuk a lehetséges időpontokkal és egyéb részletekkel kapcsolatban.

Előfordulhat, hogy az elküldött email nem érkezik meg, ezért ha 3 napon belül nap kap választ tőlünk, akkor kérjük telefonon keressen minket. Tel: 06-20-777-9949

Öltözék, egyebek

 • mindenképpen arra készüljön, hogy a levegőben jóval hidegebb lesz, mint a földön állva. Ajánlott a szélálló ruházat. Szezon elején, végén kesztyű viselése is javasolt.
 • napszemüveg ajánlott
 • bármilyen lábbeli jó, kivétel ami leeshet a lábról pl: papucs
 • a repülés előtt mindent ki kell pakolni a zsebekből, ami a levegőben kieshet
 • a repülés előtt csak módjával étkezzünk! A hullámzó mozgásra érzékenyebbek semmiképpen ne teli hassal jöjjenek!
 • a repülési helyszínre indulás előtt ,minden esetben telefonálni kell, hogy az időjárás nem változott e meg és biztos meg lesz tartva a repülés.

Repülési időpont pontos tartása, késések: az egyeztetett időpontról elkéső utasoknak a repülését, amennyiben az a repülési ütemtervünket (következő utasok repülése), felborítja, akkor azt a következő képpen tudjuk csak végrehajtani:

 • vagy a repülési időt lerövidítve
 • vagy az adott napon betervezett utolsó repülés után (ha naplemente előtt még van rá idő)
 • vagy egy másik időpontban tudjuk csak teljesíteni

Fényképezőt, kamerát lehet felhozni, de fontos, hogy az eszköz megfelelően rögzíthető legyen, hogy még véletlenül se essen le. Ez az okostelefonokra is vonatkozik!

A repülésről, igény esetén,  videó-felvételt, klipet készítünk.
Előzetes megbeszélés szükséges!
ára: 10.000 Ft.

ugrás a lap tetejére


Ajándékutalványok:

Érvényessége, hosszabbítás:

A Sirius Repülő Klub által kiadott utalványokat csak a rajta feltüntetett időpontig tudjuk beváltani!

1, Amennyiben a lejárati dátum előtt az utalvány tulajdonosa már látja, hogy a lejárati napig nem fogja tudni felhasználni az utalványt, akkor ezt emailben és sms-ben is jelezze felénk, hogy szeretné az utalvány érvényességét meghosszabbítani. Ekkor a lejárati időt ingyenesen 2 héttel meghosszabbítjuk. Ebben az esetben, az utalványt, ezen időn belül be kell váltani. Amennyiben ez nem történik meg, akkor az utalványt 5000 Ft ellenében tudjuk újabb 2 hónappal meghosszabbítani.

2, A lejárt utalványokat, amennyiben az utalvány tulajdonosa a lejáratot követő 1 hónapon belül jelzi a hosszabbításra való igényét, 5000 Ft ellenében 2 hónappal meghosszabbítjuk.

3, Amennyiben az utalvány tulajdonosa az utalvány lejáratát követő 1 hónapon belül nem jelzi felénk a hosszabbításra való igényét, akkor az utalványt semmilyen formában nem tudjuk beváltani.

A hosszabbításra vonatkozó igény leadását csak email-ben és sms-ben is elküldve tudjuk elfogadni!

Email: siriusrepuloklub@gmail.com
Tel: 06-20-777-9949
Ezt követően a megadott elérhetőségen keresni fogjuk a részletek miatt.

Az sms szövegezése: utalvány tulajdonos neve, repülési idő, pontos lejárati dátum, elérhetőség (ha különbözik az sms-t küldő számtól).

Példa: „Kovács Pál, 20 perc, 2011.05.15, 06-30-123-4567

4, Időjárás miatti bekövetkező lejárat: amennyiben az utalvány érvényességének lejárta előtt jelezte felénk a repülési szándékát, de a meteorológiai körülmények nem tették lehetővé a repülést, akkor természetesen az utalvány érvényességét automatikusan hosszabbítjuk. Itt csak azt a jelentkezést tudjuk elfogadni, amikor igazolhatóan megtörtént a kapcsolatfelvétel (a küldött emailjére válasz emailt küldtünk, vagy sms-ben jelezte a repülési igényt a fent említett számra).

Kérjük a fentiek tudomásul vételét!

 Mindenkinek jó repülést kívánunk!

ugrás a lap tetejére