Az Alpok egyik legkönnyebb repülőhelye

Tavaszi túra időpontja: 2024. március 14-17. (csütörtöktől – vasárnapig) 4 nap!

Őszi túra időpontja: 2024. október 23-27. (szerdától – vasárnapig) 5 nap!

Ez a repülőhely Olaszország észak-keleti részén helyezkedik el, ezért Magyarországról könnyen és viszonylag hamar elérhető. Adottságai miatt nagyon sokan kedvelik, mert a starthely és a leszálló hatalmas, illetőleg lehet gyakorolni a visszaszállást is.

Talán túlzások nélkül mondhatjuk, hogy ez az Alpok egyik legkönnyebb repülőhelye. Fekvése sokban hasonlít a szlovéniai Lijak starthelyhez, viszont a starthely jóval nagyobb, illetőleg autóval megközelíthető, olyannyira, hogy az autóból kiszállva szinte már teríthetsz is.

A hegy előtt terül el a Pó-síkság, ami kedvez a termik-képződésnek, illetőleg rengeteg az alternatív leszállási lehetőség, ha például valaki nem ér vissza a távrepülésről.

A gerinc mentén, akár keleti, akár nyugati irányba is van lehetőség távrepülésre, ahol a déli hegyoldalak folyamatosan biztosítják a termikeket.

Ajánljuk akár gyakorlott, akár kevésbé gyakorlott pilóták számára is. Volt, hogy a tanfolyamról kikerült növendékünk, az első napon 6 óra 47 percet repült egyhuzamban, ezzel túlszárnyalva mindannyiunkat.

Szállás, étkezés

Elhelyezés 2-3 ágyas szobákban, svédasztalos reggelivel és több fogásos vacsorával.

Utazás

Egyénileg, illetve kisbuszban.

A kisbusz költsége oda-vissza 65 Euró (plusz 5 Euró/fő a szlovén pályamatrica). Ez tartalmazza az egyéb ottani utazásokat is, bolt, pizzéria, stb. Helyek korlátozott számban.

Aki saját autóval szeretne jönni és van nála üres hely, az jelezze, és segítünk útitársakkal feltölteni a kocsit.

Az út kb. 650 km, és útvonaltól, tempótól függően kb. 7-8 óra.

Költségek

A túra ára 265 Euró (4 nap) ami az alábbiakat tartalmazza:

  • szállást 4 napra (3 éjszaka) 2-3 ágyas szobákban
  • svédasztalos reggelit
  • bőséges vacsorát – előétel, saláta, leves, valamilyen olasz tészta (bolognai ragu, vagy lasagna, stb.), sült zöldségek, süti, ásványvíz
  • napi többszöri felszállítást
  • szervezést
  • oktatást

További költség: 2022-től éves, 15 eurós starthely használati díj (fly card) került bevezetésre. Ezt a kártyát a szálláson ki lehet váltani. …a tavaszi túrán senki sem kért ilyet ebben az évben, így reméljük Isten megtartja ezen jó szokásukat.

Bővebb infó: info@sirius-se.hu, vagy 06-30-911-8275

Online jelentkezés a túrára